Adres en openingsuren

Liters, ijstaarten en ijskar op bestellingLange Gaanweg 12 • 9150 BazelOpen za & zo 14u-17u30 bij goed weer

Wie is Knut?

Topsmaken in een koud snoepje

Er was eens een studiejaar in Italië. Ik maakte kennis met de eenvoud en rijkdom van ambachtelijk ijs: seizoensgebonden topsmaken verwerkt in een koud snoepje. Ik was meteen verkocht aan de mediterrane levensstijl en het vakantiegevoel. Maar hoe krijg je dat gevoel over de Alpen weer mee naar België?

Een ijsje brengt geluk

Een ijshoorntje brengt geluk: ijs is synoniem voor zomer en plezier. Denk maar aan een bevroren portie vanilleroom of chocolade. Misschien ben je wel verzot op fruitsmaken of noten?

Een ijshoorntje brengt ontspanning en afkoeling, onderweg tijdens een fietstocht of tijdens een middag ravotten.

Een ijshoorntje brengt genot. Als gourmetijs tijdens een feestelijk diner of als afsluiter bij een barbecue met vrienden. Heerlijk! Heb je al eens chocolade-appelsienijs al geproefd?

Een fiets zoals het ijs

De ijsjes worden verkocht aan een fietskar. De bakfiets zelf is afkomstig uit de jaren 30 van vorige eeuw. In de bak werd een ultramoderne diepvries ingebouwd. Je zou kunnen zeggen dat de fiets net als het ijs een combinatie is van oeroude degelijke traditie en moderne technieken om een hoge kwaliteit te garanderen. De plaatsen en dagen waar je ijsbolletjes kan kopen vind je terug op de evenementen pagina.